Predstavitev

PREDSTAVITEV ŠPORT in ŠPAS

ŠPORT in ŠPAS že 19 let ustvarjamo za vse – otroke, malo starejše in tudi tiste, ki štejejo nekoliko več let, a so še vedno mladi po srcu. Gre za najbolj množično obiskano tovrstno prireditev pri nas.

Rdečo nit vseh prireditev predstavljajo vrednote GIBANJA, MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA in ZDRAVE PREHRANE.

 

NAMEN PROJEKTA 

Skozi prijetno druženje in igro, želimo promovirati pomen zdravja v najširšem pomenu besede ter mlade spodbujati k aktivnemu preživljanju prostega časa. Vse dejavnosti se izvajajo na prostem – na šolskem dvorišču ali v njegovi neposredni okolici. Dogodke organiziramo v sodelovanju s šolami in vrtci po vsej Sloveniji, pri tem pa skrbimo za vključenost učencev tudi v sam proces organizacije in koordinacije prireditve. Ti se preizkušajo kot mladi novinarji, popisujejo udeležence prireditve in vodijo seznam najstarejšega in najmlajšega udeleženca, pripravljajo zabavni program, v sodelovanju z učiteljem vodijo jutranje razgibavanje in še marsikaj.

Na dogodke povabimo tudi predstavnike lokalnih skupnosti – pridelovalce hrane, društva upokojencev, delavce v zdravstvenih domovih, gasilska društva, športna društva, aktive kmečkih žena, obrtnike in druge, ki v lokalnem okolju soustvarjajo življenje ter želijo predstaviti svoje storitve ali izdelke. Poleg tega organiziramo srečanja in pogovore z znanimi osebami iz sveta športa, glasbe, kulture in znanosti. Po koncu formalnega dela pa se lahko podružimo tudi ob dobri glasbi in kakšnem prigrizku.

Ponosni smo na partnerstvo, ki smo ga uspeli vzpostaviti s projektom Zdrava šola (Zdravo mesto), katerega vsebine so pomemben del našega projekta ŠPORT in ŠPAS. Poleg tega pa nas podpirajo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje ter Ministrstvo za javno upravo. Vse to, nam daje potrditev, da se projekt razvija v pravi smeri. Da pa bi načelo medgeneracijskega sodelovanja imelo zares pravi pomen, smo v letošnjem letu k sodelovanju povabili tudi ZDUS (Zveza društev upokojencev Slovenije), ki so se našemu vabilu z veseljem odzvali.

Pridružite se nam!