Šport in Špas v Medvodah

Medvode, 4.6.2022


Medvode v gibanju ter Šport in špas sta tokrat merila moči. Ne v moči Save in Sore, ki tvorita sotočje Medvod, temveč v pravem športnem in razgibanem duhu za vse generacije Medvodčanov. Bogat program je popestrilo tekmovanje za najmočnejšega Slovenca, kot tudi kotički za najmlajše in najstarejše udeležence programa.
V Sodelovanju z Osnovno šolo Medvode, smo si ogledali pristop do učencev preko dodatne ure športa, čebelarstva, sadjarstva, kuhanja, varnega interneta in še drugih vsebin vezanih tako na zdrav in aktiven življenjski slog, varnost, Zdravo šolo, naravoslovne in tehniške dni…
Kako pa živijo zdravo tudi starejše generacije Medvodčanov smo si ogledali na festivalu Medvode v gibanju. Prvo smo si obiskali lokalno tržnico, kjer smo našli temelj zdravega življenja – lokalno pridelano zelenjavo in sadje. Na festivalu Medvode so sodelovali tudi Špelini junaki z oviratlonom za najmlajše, Varuška Živa s poslikavo obrazov, športno društvo Senica s prstometom, Atletski klub z tekmovanji v teku, Svet rolanja s prikazom atraktivnih disciplin in zvrsti rolanja, Teniški klub s turnirjem v tenisu in mnogimi drugimi. Bogat in pester program je skrbno organiziral in vodil Javni zavod Sotočje, kateremu se iskreno zahvaljujemo za pomoč in izvedbo programa za Šport in špas.
Na dogodku pa se je zgodil prav zanimiv spektakel. Naš televizijski voditelj Aleš Košir, se je pomeril z najmočnejšim Slovencem Matjažem Belšakom. Kdo je zmagal si lahko ogledate v oddaji na povezavi.