Šport in Špas v Veržeju

VERŽEJ, 14.5.2022


Šport in špas je v Veržeju dočakal pravo Prleško dobrodošlico, lepo vreme in sprejetost v širok objem in gostoljubje domačinov.
Dan smo pričeli s tradicionalno akcijo zbiranja odpadnega papirja pri Osnovni šoli Veržej, kjer je bilo tudi osrednje prizorišče. Tako domačini kot starši otrok, ki obiskujejo osnovno šolo, vrtec ali vzgojni dom Veržej so se odzvali v velikem številu in hitro polnili zabojnik ob šoli. Dogodek je odprla ravnateljica Osnovne šole Veržej ga. Marija Ferenc. Posebnost Osnovne šole Veržej je, da je ena izmed ustanoviteljic Zdrave Šole, prav tako pa se ponaša z bogato zgodovino vzgojnega zavoda, saj ta sega v čas neposredno po drugi svetovni vojni, kjer so tu našli zatočišče prvi otroci.
Prvi del dogodka so popestrile plesne in glasbene točke pod taktirko mentorjev in mentoric osnovne šole Veržej in plesne šole Nina. V duhu Šport in špasa za vse generacije smo se ogrevali prav vsi udeleženci od najmlajših, do tistih v žlahtnih letih po modelu »365 dni telovadimo vsi«. Ogreti smo odšli na pohod do Term Banovci, kjer nam je pot presekal gusar Edi in predstavil pravi zaklad občine Veržej, ki se skriva globoko v globinah zemlje v obliki termalne vode. Prav tako pa ni manjkalo bogastva v prikazu različnih programov zabave za najmlajše in malo manj mlade v sklopu Term Banovci, kjer smo si ogledali del nabora ljudskih in zabavnih iger, ki jih vodi gusar Edi.
Na poti nazaj na osrednje prizorišče nam je presekal Plavček – lokalna posebnost, žaba oz. žabec, ki je v času ženitve obarvan modro. Kje vse smo ga iskali, si lahko ogledate kar v oddaji na povezavi povezavi.
Sicer pa so dogodek poleg bogate plesne, glasbene in folklorne vsebine popestrili še pripadniki Policije, predstavniki Zdravstvenega doma Ljutomer, Čebelarskega društva Veržej. Ob peki palačink, ljudskih igrah iz lokalnega okolja, nastopu folklornih, plesnih in glasbenih skupin, je čas hitro tekel in se iztekel ob slavnostni besedi župana Slavka Petovarja s podelitvijo tradicionalnih priznanj za organizatorja kot tudi najmlajšega in najstarejšega obiskovalca in najbolj številčno družino na prireditvi.