Šport in Špas v Šentjurju

ŠENTJUR, 13.4.2022


Šentjur je Teden zdravega mesta v sodelovanju z ekipo Šport in špasa proslavil z bogato prireditvijo in programom vezanim na zdrav in aktiven življenjski slog za vse generacije. Dan smo začeli solidarnostno in ekološko usmerjeno s tradicionalno akcijo zbiranja odpadnega papirja učencev Osnovne šole Franja Malgaja. Namen akcije je varovanje okolja in solidarnost, saj se sredstva porabljajo za socialno ogrožene učence in omogočanje boljšega standarda za vse učence.
Šentjur je tudi mesto in dom olimpijcev. V našo čast smo v Dvorani šentjurskih olimpijcev odkrili tablo v čast in v družbi našega paraolimpijca Henrika Planka. Ob slavnostnem dogodku, ki se ga je udeležil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, smo si lahko ogledali tudi športni program osnovne šole Franja Malgaja. Videno nas je prepričalo, da bodo iz teh krajev še prišli novi olimpijci in olimpijke.
Slavnostna prireditev Šport in špasa ter predstavitev Zdravega mesta je potekala pred občino na Mestnem trgu. Dogodek je slavnostno odprl župan občine Šentjur. Tu so se predstavile tako nevladne kot vladne organizacije, ki skrbijo za našo dobrobit in zdravje. Program je obsegal pohod in kolesarjenje za osnovne šole v občini, predstavitev vrtcev, Ljudske univerze, regijske enote NIJZ s preventivnimi programi, Visoke zdravstvene šole z meritvijo krvnega tlaka in glukoze v krvi, Rdečega križa Slovenije s prikazom temeljnih postopkov oživljanja, Policije, Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Šentjur, ter mnogimi drugimi. Program je bil obogaten tako glasbeno kot plesno v družbi folklornih skupin in citrark ter narodno zabavne muzike.
Dogodek se je zaključil s slavnostno podelitvijo priznanj za najmlajšega in najstarejšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino. Priznanje za organizacijo in izvedbo dogodka je prejela tudi Občina Šentjur iz rok avtorja in vodje projekta Šport in Špas g. Slavka Sakelška.

 Več o samem dogajanju si lahko ogledate v oddaji Šport in Špas – Šentjur 2022 na povezavi.